Thursday, 31 May 2012

Bagaimana saya boleh tiba di SMK Perimbun n TKC fasa 2 pada tahun 2006/2007

Assalamualaikum n hey hey pembaca blog.

saye ta tau na bercitekan psl pe tp sye harap korg sudi la dgr n baca ya zmn2 awl da na meningkat remaja zmn tu. hehe

Ok2. camni citenya pada akhir 2006, mase saye di Sekolah Rendah Seri Beroleh baru ambil result UPSR mase tu, hehe alhamdulilah semo lulus. hee. then balik dari sekolah saya tiba dirumah tiba2 dpt panggilan daripada parent saya dia ckp, saye kene ikot pindah Kl.. Sye agak terkejut jugak la tp mule2 takot na pindah KL sbb mse tu ta knal sesape tp parent sye berjaya pujuk sye n tak salah kite mencuba di tmpt baru. huhu.
then kat sne parent sye cari rumah sewa kat sne tp lum jumpe tp alhamdulilah la nasib baik ada cousin2 sye mse tu diorg duduk TKC fasa 2 gak tolong carikan rumah sewa n jumpa jugak akhirnya :D

Then bulan 11 pada tahun 2006 saya pon ikot parent pindah KL n excited la gak sbb cousin2 saye duduk situ. haha. Jarak rumah saya nan umah cousin saye dkt sbb dia dlu lorong 2/3 n saye pulak 2/1. hehe. Cousin saye de bergurau dia kate kat SMK Perimbun cikgu dia garang2 tp dia gurau je tu. haha. Cikgu2 kat sne ramai yang sempoi2. hee

Ok2 mase akhir bulan 12, orentasi form 1, pehh jakun gak la masuk sekolah perimbun sbb masuk sekolah menengah kan. haha. terkejut wokk kelas time form 1 ade 18kelas. wohhh, saye mule msuk kelas 1Wawasan dalam seminggu je n then ada rombakan kelas untuk form 1 mase tu kecoh2 kot. haha tiba2 ada cikgu panggil saya Shahrul Shafiq, kamu pergi kelas 1Gigih tingkat atas. aiyo bru kenal ckit2 budak kelas 1Wawasan then kena tukar. Saye pon masuk dlm last minute time tu cikgu tengah sesi perkenalan di kelas 1Gigih. Saye pon duduk je mane2 tmpt n lme2 sye dpt biasakan ckit2 time form 1 tu n yg paling menarik sekali setiap kali hari last sekolah sebelum bercuti  panjang je, saye dan kawan2 saye mesti lari cpat2 bile loceng skolah sudah berbunyi saje berlumba-lumba sape cpat keluar dkt pintu pagar sekolah tu. hahaha maklumlah mse tu kan zmn kanak2 ribena lg. haha. Ade yg ckp mase form 1 tu sye agak sombong tp sebenarnya sye ni agak pemalu sgt mase tu. hee.

ok la setakat ini saje blog hari ini n terima kasih sgt kepada sesiapa yang sudi bace. hehe.
Assalamualaikum n Bye Bye :)

Saturday, 26 May 2012

Kawan Sejati :)

assalamualaikum n hye hye :D

ari ini sye ingin berceritakan tentang kwn  sejati. agak best topik ni. hehe
kwn sejati adalah kwn yg selalu menemankan kite ta kire senang or susah. Kwn sejati adalah kwn yg tidak akan melupakan kwnnye ta kira berada di jauh or dkt. hehe.. Kwn sejati adalah kwn yg suke memberi semangat kepada untuk menaikkan semangat kite. hee. Kwn sejati juga na tgok kite berasa happy even kite dlm mood sdih.