Sunday, 24 June 2012

Kisah Jatuh Hati

Assalamualaikum n dan selamat sejahtera blog walking.

hari ini saya ingin ceritakan tajuk ini, haish haish jangan salah anggap saya tengah dilamun jiwang eh. hahaha.
saya shared pon mase tentang zaman silam saye eh, ok2 masa form 3 zaman Myspace tu, ok2 na kate form 2 saya tgok muka dia tadelah smpai jatuh hati, masuk form 3 boleh pulak terjatuh hati walaupun saya hanya pandang dari jarak jauh.. saya punya la jahat smpai cari no fon dia mase form 3 tanpa kebenaran lak tu, amaran jgn tiru bende ini* memang anti la dia tu kat saye tau no fon dia tanpa kebenaran. Pehh pelik gilaa mase tu boleh pulak saye syok kat dia tu. Saye mase tu tau ckit2 info pasal dia, then mase saye dtg laluan budak sekolah kat perimbun, mase tu terkejut n frust ohh bile tau dia da de BF, sekejap je frust tu, esok hari ok la.


Then mase cuti sekolah 2minggu, saye cuba tego2 dia kat myspace, dia reply msg saye then dia minta no fon saye (maybe dia da delete no fon saye)*, saye bg la sekali rupenya jeng jeng jeng BF dia call saye, saye pon berbincang la dengan baik2 nan BF dia n then jd ok. ok2 then, mase time koko tu, saye try tebalkan muke tego dia, even dlm ati malu gile ohh. then dia pon respond sempat la berbual ckit2 sebelum ayah dia amik dia dari sekolah. Mase tu ok lg, next week saye lepak2 la nan dia n kwn2 rapat dia, salah seorg kawan rapat dia adalah kawan saye, kiteorg lepak dari tengahari sampai petang kul 5lebih n kiteorg stay kat skolah. Then mase saye tego dia bile hari lain dia mcm na ta na je ckp. Saye pon tnye kwn rapat dia, dia ckp BF dia ta bg saye berkawan nan dia. ok2 then mase dia tgh single, saye pon dengan beraninya meluahkan perasaan dari hati saye mase tu kat Myspace dia, then dia ckp kepada rakan saye iaitu rakan dia juga, yg dia takkan maafkan selamanya kot. Memang ta boleh nafikan saye seorang yang banyak buat salah dekat dia mase tu n saye de juga cube meminta maaf dekat dia kat FB tp dia ta reply, mase bulan 3 2011, saye datang kembali ke Perimbun untuk amik keputusan lisan BM mase form 4, saye pon menuju ke bilik guru tp sebelum tu saye ternampak dia lari cepat2 sbb nampak kelibat saye. Memang anti gile kan dia tu kat saye. 

ok2 pe yang saye citekan ini dijadikan sebagai pengajaran, saye insan yang tidak sempurna dan tolong jangan tiru bende ini. Bg saye bile cinta seseorang itu tidak dibalas, ta salah pon kalo berkwn biasa. Semua orang akan menghadapi percintaan tp saye tidak bersedia untuk bercinta. Maybe saye mule menerima cinta masa alam pekerjaan apabila dewasa.

Assalamualaikum dan terima kasih kerana sudi membaca :)

2 comments:

  1. ouhhh. shahrul, siannya.. sedih aku baca entri kau yg ni :-( takpa la, nani satu masa mesti dia okay. chill ya ^_^

    ReplyDelete
  2. wahhh aisyah thanks tau sudi bace post aq yg ini n aq hargai sgt :D amin, insyaallah ya :)

    ReplyDelete